8 results
Authority data
Śniadanie (hasło przedmiotowe)
(termin podrzędny) zob. też hasło szersze Posiłki (jedzenie) (hasło przedmiotowe)
zob. też Przepisy kulinarne (hasło przedmiotowe)
Nieużywane formy hasła: Dania śniadaniowe
Authority data
Gotowanie (hasło przedmiotowe)
zob. też Dietetyka (hasło przedmiotowe) ; Gastronomia (hasło przedmiotowe) ; Jedzenie (czynność) (hasło przedmiotowe) ; Kucharze (hasło przedmiotowe)
(termin nadrzędny) zob. też hasło węższe Gotowanie na parze (hasło przedmiotowe)
zob. też Przepisy kulinarne (hasło przedmiotowe)
Nieużywane formy hasła: Przyrządzanie potraw ; Przygotowywanie posiłków
Authority data
Potrawy jarskie (hasło przedmiotowe)
(termin nadrzędny) zob. też hasło węższe Kuchnia wegańska (hasło przedmiotowe)
zob. też Wegetarianizm (hasło przedmiotowe)
zob. też Przepisy kulinarne (hasło przedmiotowe)
Nieużywane formy hasła: Dania bezmięsne ; Dania jarskie ; Kuchnia jarska ; Posiłki bezmięsne ; Posiłki jarskie ; Potrawy bezmięsne
Authority data
Potrawy dietetyczne (hasło przedmiotowe)
zob. też Dietetyka (hasło przedmiotowe)
zob. też Przepisy kulinarne (hasło przedmiotowe)
Nieużywane formy hasła: Dania dietetyczne ; Kuchnia dietetyczna ; Posiłki dietetyczne
zt. odpowiednie tematy z określnikiem - dietetyka, np.: Cukrzyca - dietetyka, Serce - choroby - dietetyka
Authority data
Ofiara (rytuał) (hasło przedmiotowe)
zob. też Posiłki rytualne (hasło przedmiotowe) ; Poświęcenie (postawa) (hasło przedmiotowe) ; Religia (hasło przedmiotowe) ; Żertwiennik (hasło przedmiotowe) ; Ofiara Izaaka (hasło przedmiotowe)
Nieużywane formy hasła: Składanie ofiary ; Ofiara (religia)
Authority data
Żywność (hasło przedmiotowe)
zob. też Alergia pokarmowa (hasło przedmiotowe) ; Bezpieczeństwo żywności (hasło przedmiotowe) ; Białko spożywcze (hasło przedmiotowe) ; Gospodarka żywnościowa (hasło przedmiotowe) ; Indeks glikemiczny (hasło przedmiotowe) ; Jakość żywności (hasło przedmiotowe) ; Jedzenie (czynność) (hasło przedmiotowe) ; Marnotrawstwo żywności (hasło przedmiotowe) ; Odżywianie (hasło przedmiotowe) ; Pakowanie w atmosferze modyfikowanej (MAP) (hasło przedmiotowe) ; Posiłki na wynos (hasło przedmiotowe) ; Potrawy mięsne (hasło przedmiotowe) ; Potrawy z ryb (hasło przedmiotowe) ; Prawo do żywności (hasło przedmiotowe) ; Prawo żywnościowe (hasło przedmiotowe) ; Produkcja żywności (hasło przedmiotowe) ; Przemysł rolno-spożywczy (hasło przedmiotowe) ; Składniki odżywcze (hasło przedmiotowe) ; Technologia żywności (hasło przedmiotowe) ; Trehaloza (hasło przedmiotowe) ; Wartość odżywcza (hasło przedmiotowe) ; Włókna pokarmowe (hasło przedmiotowe) ; Zbieractwo (gospodarka) (hasło przedmiotowe)
(termin nadrzędny) zob. też hasło węższe Cukier (hasło przedmiotowe) ; Jajka (hasło przedmiotowe) ; Kakao (hasło przedmiotowe) ; Koncentraty spożywcze (hasło przedmiotowe) ; Konserwy (hasło przedmiotowe) ; Mąka (hasło przedmiotowe) ; Mięso (hasło przedmiotowe) ; Miód (hasło przedmiotowe) ; Mrożonki (hasło przedmiotowe) ; Owoce (hasło przedmiotowe) ; Preparaty mlekozastępcze (hasło przedmiotowe) ; Produkty i przetwory zbożowe (hasło przedmiotowe) ; Produkty mleczne (hasło przedmiotowe) ; Przetwory owocowo-warzywne (hasło przedmiotowe) ; Przetwory ziemniaczane (hasło przedmiotowe) ; Przyprawy (hasło przedmiotowe) ; Rośliny jadalne dzikie (hasło przedmiotowe) ; Tłuszcze jadalne (hasło przedmiotowe) ; Warzywa (hasło przedmiotowe) ; Zamienniki spożywcze (hasło przedmiotowe) ; Ziołomiód (hasło przedmiotowe) ; Żywność dla dzieci (hasło przedmiotowe) ; Żywność ekologiczna (hasło przedmiotowe) ; Żywność pochodzenia zwierzęcego (hasło przedmiotowe) ; Żywność prozdrowotna (hasło przedmiotowe) ; Żywność transgeniczna (hasło przedmiotowe) ; Żywność wygodna (hasło przedmiotowe) ; Żywność wzbogacana (hasło przedmiotowe)
zob. też Fotografia kulinarna (hasło przedmiotowe)
Nieużywane formy hasła: Artykuły spożywcze ; Produkty spożywcze ; Przemysł rolno-spożywczy - wyroby
Authority data
Obrzędy (hasło przedmiotowe)
zob. też Błogosławieństwo (hasło przedmiotowe) ; Klątwa (hasło przedmiotowe) ; Kult (hasło przedmiotowe) ; Kultura (hasło przedmiotowe) ; Kuwada (obrzęd) (hasło przedmiotowe) ; Ludożerstwo (hasło przedmiotowe) ; Maski (hasło przedmiotowe) ; Mykwa (hasło przedmiotowe) ; Posiłki rytualne (hasło przedmiotowe) ; Strój obrzędowy (hasło przedmiotowe) ; Symbole (hasło przedmiotowe) ; Rytuały i ceremonie (hasło przedmiotowe) ; Tatuaż (hasło przedmiotowe) ; Wudu (hasło przedmiotowe)
(termin nadrzędny) zob. też hasło węższe Día de Muertos (31 października-2 listopada) (hasło przedmiotowe) ; Egzorcyzmy (hasło przedmiotowe) ; Kula (obrzęd) (hasło przedmiotowe) ; Misteria (kulty) (hasło przedmiotowe) ; Obrzędy ludowe (hasło przedmiotowe) ; Obrzędy przejścia (hasło przedmiotowe) ; Obrzędy religijne (hasło przedmiotowe) ; Potlacz (obrzęd) (hasło przedmiotowe) ; Tarantyzm (hasło przedmiotowe) ; Zaduszki (2 listopada) (hasło przedmiotowe) ; Noc Walpurgi (30 kwietnia / 1 maja) (hasło przedmiotowe)
Nieużywane formy hasła: Obrzęd ; Ceremonie
Authority data
Przepisy kulinarne (hasło przedmiotowe)
zob. też Ciasta (hasło przedmiotowe) ; Desery (hasło przedmiotowe) ; Fondue (hasło przedmiotowe) ; Galarety i galaretki (hasło przedmiotowe) ; Gotowanie (hasło przedmiotowe) ; Grzanki (hasło przedmiotowe) ; Kanapki i przekąski (hasło przedmiotowe) ; Kluski (hasło przedmiotowe) ; Kolacja (hasło przedmiotowe) ; Kucharstwo (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia amerykańska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia Ameryki Środkowej (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia angielska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia arabska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia austriacka (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia azerbejdżańska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia azjatycka (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia bałkańska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia baskijska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia białoruska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia bojkowska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia brazylijska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia bułgarska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia cajuńska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia chilijska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia chińska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia chorwacka (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia czeska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia Dalekiego Wschodu (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia egipska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia etiopska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia europejska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia Europy Środkowo-Wschodniej (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia francuska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia grecka (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia gruzińska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia hiszpańska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia holenderska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia indonezyjska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia indyjska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia japońska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia kanadyjska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia karaibska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia kaszubska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia kaukaska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia kazachska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia klasztorna (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia kociewska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia koreańska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia krajeńska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia krajów bałtyckich (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia kresowa (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia kujawska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia kurpiowska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia libijska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia litewska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia lubelska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia łemkowska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia łotewska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia marokańska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia mazowiecka (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia mazurska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia meksykańska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia morawska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia niemiecka (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia nowozelandzka (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia ormiańska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia peruwiańska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia podhalańska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia podlaska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia polska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia południowoafrykańska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia południowoamerykańska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia pomorska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia portugalska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia północnoafrykańska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia regionalna (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia rosyjska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia rumuńska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia serbska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia skandynawska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia słowacka (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia słoweńska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia słowiańska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia Sri Lanki (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia starożytnego Rzymu (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia szwajcarska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia szwedzka (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia śląska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia śródziemnomorska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia tajska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia tatarska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia tunezyjska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia turecka (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia ukraińska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia uzbecka (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia warmińska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia węgierska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia wielkopolska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia wietnamska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia włoska (hasło przedmiotowe) ; Kuchnia żydowska (hasło przedmiotowe) ; Makaron (hasło przedmiotowe) ; Naleśniki, bliny, placki (hasło przedmiotowe) ; Napoje (hasło przedmiotowe) ; Obiad (hasło przedmiotowe) ; Owady jadalne (hasło przedmiotowe) ; Pasty do kanapek (hasło przedmiotowe) ; Pasztety i paszteciki (hasło przedmiotowe) ; Pierogi i pierożki (hasło przedmiotowe) ; Pilaw (hasło przedmiotowe) ; Podwieczorki (hasło przedmiotowe) ; Posiłki (jedzenie) (hasło przedmiotowe) ; Posiłki na wynos (hasło przedmiotowe) ; Posiłki regeneracyjne (hasło przedmiotowe) ; Potrawy dietetyczne (hasło przedmiotowe) ; Potrawy dla dzieci (hasło przedmiotowe) ; Potrawy jarskie (hasło przedmiotowe) ; Potrawy jednogarnkowe (hasło przedmiotowe) ; Potrawy mięsne (hasło przedmiotowe) ; Potrawy szybkie i łatwe (hasło przedmiotowe) ; Potrawy świąteczne (hasło przedmiotowe) ; Potrawy z grilla (hasło przedmiotowe) ; Potrawy z mikrofalówki (hasło przedmiotowe) ; Potrawy z piekarnika (hasło przedmiotowe) ; Potrawy z patelni (hasło przedmiotowe) ; Potrawy z szybkowaru (hasło przedmiotowe) ; Potrawy z woka (hasło przedmiotowe) ; Przetwory owocowo-warzywne (hasło przedmiotowe) ; Przyprawy (hasło przedmiotowe) ; Puddingi (hasło przedmiotowe) ; Raclette (hasło przedmiotowe) ; Risotto (hasło przedmiotowe) ; Słodycze (hasło przedmiotowe) ; Sosy (hasło przedmiotowe) ; Stek (hasło przedmiotowe) ; Suflety (hasło przedmiotowe) ; Sushi (hasło przedmiotowe) ; Szaszłyki (hasło przedmiotowe) ; Śniadanie (hasło przedmiotowe) ; Wafle (hasło przedmiotowe) ; Wędliny (hasło przedmiotowe) ; Zapiekanki (hasło przedmiotowe) ; Zupy (hasło przedmiotowe)
zob. też Czasopismo kulinarne (hasło przedmiotowe) ; Książka kucharska (hasło przedmiotowe)
Nieużywane formy hasła: Dania (kulinaria) ; Potrawy ; Potrawy
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again